26 Şubat 2015 Perşembe

Lider kim?

“Bizimkiler”, “Süper Baba”, “Mahallenin Muhtarları”, “Perihan Abla”, “Ferhunde Hanımlar”, “Yalan Rüzgârı”, “Dallas” ve daha onlarcası... Yıllarca aynı heyecanla izlenirken; bir döneme de damga vuran diziler olarak çok konuşuldular.

Günümüze yaklaştıkça televizyon dizilerinde sürekli artış yaşandı. Reyting sayıları birçoğunu elerken, kimileri de yıllarca tahtını kaptırmadı. Bunlardan birisi olarak 2008-2010 yılları arasında izleyici ekrana kilitleyen “Aşk-ı Memnu”; Türkiye’nin ilk yerli dizisi olarak 1974’de 6 bölüm halinde yayımlanmıştı.
Basında İzlenenler…
Sonbaharda yeni sezona sıkı bir rekabet halinde giren yayınlar reyting sıralaması ile birlikte medya gündeminde de yarışır halde. Ajans Press’in elde ettiği Şubat ayı verileri liderin “Karadayı” dizisi olduğunu gösteriyor. Başrollerde Bergüzar Korel ve Kenan İmirzalıoğlu’nun yer aldığı dizi 1970’li yıllarda geçiyor.
Farklı kanallara geçse de on yıldan fazladır ekranlarda gördüğümüz “Kurtlar Vadisi”; son versiyonu ‘Pusu’ ile Şubat ayının ikinci medyatik dizisi. “Poyraz Karayel” popüler diziler arasında üçüncü sırada yer alırken; “Bu Tarz Benim” yarışması Programlar kategorisinde ilk sırada raporlanıyor. Ekranların en uzun soluklu talk showu olarak bilinen “Beyaz Show” programlar arasında ikinciliği yakalarken “Nursel’in Mutfağı” çok konuşulanlar arasında üçüncü sırada yer alıyor.
Oscar’a Ödül Medyadan…
Şubat ayı haber arşivi arasında göze çarpan bir diğer konu da geçtiğimiz günlerde sahiplerini bulan 2015 Oscar ödülleri oldu. Sosyal medyada da trend topic olan “Oscar’s 2015”; kırmızı halıdaki şıklık yarışından, dünya starlarının geceye damga vuran hareketlerine kadar bolca konuşuldu. Oscar ödül gecesi 749 habere konu olarak, en medyatik Dizi ve Programlarımızdan daha fazla yer buldu.
Diziler ilk 5

Haber adet



Programlar ilk 5

Haber adet

KARADAYI

409



BU TARZ BENİM

260

KURTLAR VADİSİ PUSU

357



BEYAZ SHOW

142

POYRAZ KARAYEL

190



NURSEL İN MUTFAĞI

135

PARAMPARÇA

152



BENZEMEZ KİMSE SANA

120

MEDCEZİR DİZİSİ

136



GÜLDÜR GÜLDÜR

101

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır