29 Ekim 2014 Çarşamba

En popüler film festival ve ödülleri

Sayıları gittikçe artan Film Festivalleri, sektöre emek verenler için düzenlenen ödül törenleri de kendi aralarında da bir yarış halinde.  Film-Dizi yapımlarındaki başarılarımız, Van Gölü Film Festivalinden, Bozcaada Film Festivaline kadar Türkiye’nin dört bir yanında ödüllendirilmekte.Ajans Press’ten alınan verilere göre en popüler film festival ve ödülleri ise şu şekilde;


FİLM FESTİVALLERİ / ÖDÜLLERİ
Toplam Haber
1
Antalya Altın Portakal
5066
2
Adana Altın Koza
2702
3
İstanbul Film Festivali
2314
4
Filmekimi
366
5
Malatya Uluslararası Film Festivali
258
6
Gezici Festival
184
7
Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri
176
8
Uluslararası İşçi Filmleri Festivali
170
9
Ankara Uluslararası Film Festivali
161
10
Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali
140

*Veriler 23 Ekim 2013- 24 Ekim 2014 tarihleri arası, Ajans Press’in takibini yaptığı 3000 civarı Ulusal Bölgesel ve Yerel yayından derlenmiştir.

ALTIN PORTAKAL İPİ GÖĞÜSLEDİ
Hakkında en çok konuşulan film festivali, 5 bin 66 haberle Altın Portakal olarak raporlandı. Bu yıl 51.si düzenlenen Uluslararası Altın Portakal Antalya Film Festivali, sektörün en eski festivali olarak görkemli bir törenle, sinema emekçilerine ödüllerini dağıttı.
Çukurova’nın geleneksel ürünü pamuğu simgeleyen ve Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Altın Koza Film Festivali ise 2 bin 702 haber ile en fazla konuşulan ikinci film yarışması olarak gündemdeydi.
33 yıldır başarılı filmleri özveri ile sahneye taşımayı başaran İstanbul Film Festivali, 2 bin 314 adet haberi ile ilk üçte yerini aldı.
İstanbul Kültür Sanat vakfı tarafından düzenlenen; yeni ve ödüllü filmlerin izleyici ile buluşturulduğu “Sonbahar Film Haftası” olarak anılan Filmekimi film severlerin merakla beklediği kadar, basında adını bolca duyduğumuz etkinliklerden birisi oldu.
Malatya Uluslararası Film Festivali jüri karşısına çıkardığı film adaylarının yanında; düzenlediği atölye çalışmalarıyla da izleyicinin beğenisi alan bir festival olarak medyada varlığını duyurdu.
Bu yıl, toplamda Uluslararası, Ulusal veya bölgesel toplam 29 Film Festivali ve Ödül töreni düzenlendiği raporlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır