24 Temmuz 2014 Perşembe

Kuraklık alarmı başladı

 susuzlukAşırı sıcak hava nedeniyle Türkiye, hatta Kıbrıs genelinde kuraklık alarmı başladı.

Edirne’den Ardahan’a, Türkiye’nin her yerinden yerel yayınları temin ederek haber ayrıştırması yapan Ajans Press, son 6 ayda 17 bine yakın kuraklık haberi ile konunun tavan seviyeye ulaştığına dikkat çekti. Bu haberlerin 12 binin yerel mecralarda
yer aldığı tespit edilirken, 3 bin 500 haberin kapaktan girdiği raporlandı.

Ajans Press analizine göre, Kıbrıs’ta ve yurt genelinde bir seferberlik söz konusu. Yağan yağmurlar yetersiz. Ulusal ve yerel medya aracılığı ile belediyeler, halka kuraklık uyarıları ile “su tasarrufu” mesajları vermeye çalışıyor.

Su tüketiminin hayati önemi taşıdığı Tarım gibi sektörlerde kullanılan sistemlerin ekonomik alternatifleri üretilmeye çalışılırken, “Su Yönetimi” gibi yeni tanımlar hayatımıza giriyor.

İş dünyasından, bireysel tüketime kadar, medyanın bilinçlendirme yarışında, konuyla ilgili en çok haberin Konya yerel yayınlarında yer aldığı gözlemlendi.

Konya’yı, Adana bölgesi yerel yayınları takip ederken, konuya sayfalarında en fazla yer veren yerel gazete ise Adapazarı’ndan AdaPostası gazetesi oldu.


Yerel Medya
Kuraklık / Susuzluk Haber adetleri
1
Konya
1131
2
Adana
914
3
Lefkoşa
811
4
İzmir
741
5
Bursa
680
6
Sakarya
603
7
Kocaeli
564
8
Antalya
525
9
Eskişehir
410
10
Samsun
409




*Ajans Press'in takibini yaptığı 1381 yerel gazete ve ek incelenmiş, İstanbul ve Ankara hariç tutulmuştur.


Kuraklık ve susuzluk medya analizi ile yerel medyanın konuya duyarlılığını bölgesel olarak raporlayan Ajans Press,  aynı zamanda 28-29 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek, Türkiye’nin kayıp ve kaçak sular konusunda geliştireceği stratejiler ve yatırımların tartışılacağı “Su Kayıp ve Kaçakları Türkiye Forumu” sponsorları arasında bulunmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır