22 Mart 2014 Cumartesi

İstanbul Ve Ankara Karşılaştırılması

Aralık ayında kar yağmasıyla birlikte kaza sayısı da arttı. Aralık ayının ardından Ocak ve Şubat aylarında kaza oranı, baharın erken gelişiyle birlikte azaldı.
En Yüksek Kaza Oranı Aralık Ayında
Radyo Trafik Haber Merkezi'ne ulaşan bilgilere göre, Aralık ayında toplam 1,382 kaza meydana geldi.
 Bu kazaların 1,296'sı hasarlı kazaydı. 
En çok kaza 10.00 - 17.00 saatleri arasında gerçekleşti.

Aralık ayında kar yağışıyla birlikte yaklaşık 2 gün boyunca trafikte ciddi sıkıntılar yaşandı. Kar yağdığı dönemde pek çok araçta kar lastiği bulunmamasından dolayı çok sayıda kaza meydana geldi.
Kazaların büyük çoğunluğunun hasarlı olmasına karşın ikinci sırayı yaralanmalı kazalar izledi. Aralık ayında 78 kaza yaralanmayla sonuçlandı.
Ocak Ayında Hasarlı Kaza Sayısı Azalırken Yaralanmalı Kaza Sayısı Arttı
Ocak ayında toplam 1,366 kaza meydana geldi. Bu kazaların 1,259'u hasarlı kazaydı. En çok kaza 10.00 - 17.00 saatleri arasında gerçekleşti.
Ocak ayında yaralanmalı kaza sayısı 99. Yaralanmalı kazaların çoğu trafiğin sakin olduğu zamanlarda aşırı hız nedeniyle meydana geldi.
Şubat Ayında Yaralanmalı Ve Ölümlü Kaza Oranı Düştü
Şubat ayında toplam 1,340 kaza meydana geldi. Bu kazaların 1,257'si hasarlı kazaydı. En çok kaza yine 10.00 - 17.00 saatleri arasında yaşandı.
Şubat ayında yaralanmalı kaza sayısı 79. Ocak ayına göre yaralanmalı kazalarda düşüş yaşandı. Aynı durum ölümle sonuçlanan kazalarda da gerçekleşti.
Ocak ayına oranla ölümlü kaza oranında yüzde 50 düşüş yaşandı. Bahar ayının da erken gelişi ve yağışların da azalmasıyla birlikte hasarlı kaza oranında da bir artış yaşanmadı. Ancak yine trafiğin rahatladığı saatlerde çok sayıda kaza meydana geldi.
İstanbul Ve Ankara Karşılaştırılması
İstanbul ve Ankara illerinde toplam 5,788 trafik kazası meydana geldi. Toplam kaza oranlarına bakıldığında yüzdelik dilimde İstanbul’un kaza payı yüzde 71, Ankara’nın ise yüzde 29 oldu. İstanbul ve Ankara’daki araç sayıları göz önüne alındığında ise Ankara’da da artık trafik kazalarının büyük bir sorun olduğu belirgin bir şekilde ortaya çıkmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır