14 Åžubat 2014 Cuma

Bilgi ve HaberleÅŸme Teknolojisi Tayvan’la GeliÅŸiyor


Dünyada küresel bilgi ve haberleÅŸme teknolojileri (BHT)endüstrisinin vazgeçilmez bir parçası olan Tayvan, Türkiye’nin de birçok üründe en önemli ticari ortaklarından biri haline geldi.
Tayvan yüksek teknolojiye sahip bir ada ülkesi olarak tablet PC, Notebook ve veri depolama alanları başta olmak üzere çok sayıda
BHT ürününde lider konumda bulunuyor.

2013’ün ilk yarısında Tayvan’ın Türkiye’ye yaptığı ihracat yaklaşık olarak 787 milyon dolara ulaÅŸtı ve bu meblağın büyük kısmı elektronik ürünlerden oluÅŸuyor. Türkiye’ye Ä°hraç edilen belli baÅŸlı BHT ürünleri ise cep telefonları, bilgisayar aksesuarları, dijital kameralar, kapalı devre kamera sistemleri, opto-elektronik görüntüleme sistemleri, televizyon parçaları, IC’ler ve katı hal sürücüleri. Ayrıca, Ekonomik Ä°ÅŸler Bakanlığı’na baÄŸlı Yatırım Komisyonu’nun istatistiklerine göre, 2012 yılında Tayvan’ın Türkiye’ye yaptığı yatırım miktarı 4,6 milyar dolara ulaÅŸtı. En fazla yatırım ise PC, elektronik ve opto-elektronik ürünlere yapıldı.
Tayvan Endüstriyel Teknoloji AraÅŸtırma Enstitüsü’ne göre, Tayvan’ın BHT endüstrisinin üretim deÄŸeri 2013’te yüzde 20,5 oranında büyüdü.
Böylesine hızlı geliÅŸmenin sebebi ise,  tablet PC’lerin küresel sevkiyatındaki hızlı büyüme, bulut veri merkezlerine yapılan yatırımlar ve dokunmatik ekranlı PC’lerin ortaya çıkması…

Tayvan’ın BHT endüstrisindeki rekabetçiliÄŸinin altında yatan güç ise, oturmuÅŸ bir üretim zinciri, engin tecrübeye sahip mühendisler, güçlü Ar-Ge olanakları ve stratejik lokasyon olarak sıralanabilir. Tayvan coÄŸrafi olarak dünyanın en önemli 3 ekonomisinin (A.B.D, Japonya ve Çin) oluÅŸturduÄŸu bir üçgenin ortasında yer alıyor. Tarih boyunca Tayvan’ın coÄŸrafi konumu onun Asya ile Batı arasında köprü olmasını saÄŸlamıştır. Dünyanın dört bir yanındaki ülkelerle geliÅŸtirilen ortaklıklar BHT tedarikçilerinin farklı kültürlerin ve pazarların ihtiyaçlarını karşılayabilecek gerekli knowhow’ı edinmelerine olanak vermiÅŸtir.Tayvan dünyanın en tanınmış ve yenilikçi BHT üreticilerinin kurulduÄŸu yer olup; ASUS, Getac, Gigabyte ve Transcend gibi belli baÅŸlı büyük firmaları dünyaya hediye etmiÅŸtir. Bu ÅŸirketler, üretici kimliklerini bırakıp, ödül alan ve markalaÅŸan kendi ürünlerini üretmeye baÅŸlamışlardır.

ASUS, adını Yunan mitolojisinde bilgelik ve bilgiyi sembolize eden kanatlı bir at olan Pegasus’tan almıştır. Firma, PC parçaları, bilgisayar çevre birimleri, Notebooklar, tabletler, Server’lar ve akıllı telefonlar baÅŸta olmak üzere BHT’nin neredeyse her alanında üretim yapmaktadır. ASUS ürünleri 2012’de 4168 uluslararası ödül ve mükafat almıştır ki bu rakam her günortalama 11 ödül aldığını gösteriyor.

ASUS Padfone 2, düz bir zemine oturtulduÄŸunda 10.1 inçlik tablet PC’ye dönüşebilen bir akıllı telefondur. Bisiklet freninin çalışma prensibinden esinlenilen sistem sayesinde telefonu tablete baÄŸlarken elinizden kayması önlenmiÅŸ oluyor. Bunun yanı sıra, en son teknoloji 4-çekirdek iÅŸlemciye sahip telefonda, 4.7 inçlik geniÅŸ ekran bulunuyor. ASUS’un özel ekran aydınlatma sistemi sayesinde açık alanda güneÅŸ ışığının altında da net bir ekran görüntüsü yakalayabilirsiniz. Sadece 649 gramlık ağırlığıyla iPad’den daha hafif olan cihaz yüzde 30 daha verimli pil ömrüne sahip ve 3G modunda 6 haftaya varan standby süresine imkân veriyor. Tablet modunda ise bu süre 36 saate ulaÅŸabiliyor.

Getac ise dünyanın lider ‘dayanıklı bilgisayar’ tedarikçilerinden biridir. Åžirket, Notebook, tablet ve elde taşınabilen cihazları da içeren en kapsamlı ‘dayanıklı bilgisayar’ ürün gamına sahiptir. Ä°stendiÄŸinde tamamen saÄŸlamlaÅŸtırılmış ya da yarı-saÄŸlamlaÅŸtırılmış kasaları tercih etmek mümkün.  Z710 saÄŸlamlaÅŸtırılmış tablet eÅŸsiz bir kapasiteye sahip dokunmatik ekran sunarken; sahip olduÄŸu entegre fonksiyonlar da önceki business pad ve tabletlerine göre daha yüksek verimlilik saÄŸlıyor. 7 inçlik ekranı eldivenli olarak da kullanabiliyorsunuz.
1986’da kurulan Gigabyte’ın,anakart, grafik kartı, PC parçaları, PC çevre birimleri, Laptop, masaüstü PC’ler, ince cihazlar, network haberleÅŸme, server’lar ve cep telefonlarını içeren kapsamlı bir ürün gamı bulunuyor. Åžirketin yeni P2542G model üstün kaliteli oyun Notebook’u, tam gaz oyun deneyimi yaÅŸayabilmeniz içintasarlandı. Cihaz, çok hızlı 3. Nesil Intel® Core™ i7 dört çekirdekli iÅŸlemci ve oyun için biçilmiÅŸ kaftan olan güçlü NVIDIA® GeForce® GTX 660M GDDR5 2GB GPU’ya sahip. Bu ürün aynı zamanda TE 2013 TE Gümüş Ödülünü de aldı.

Transcend, aralarında flaÅŸ hafıza kartları, USB bellekler, Mp3-çalarlar, dijital fotoÄŸraf çerçeveleri, taşınabilir sabit sürücüler, multimedya ürün ve aksesuarları da olmak üzere ikibin çeÅŸitten fazla hafıza modülünü bünyesinde barındırıyor. Transcend’in ürünleri kiÅŸisel kullanım için olduÄŸu kadar kitlesel olarak satışa sunulmuÅŸ PC’ler de kullanılabiliyor.  Transcend, Kaliforniya, Almanya, Hollanda, Japonya, Hong Kong, Ä°ngiltere,Güney Kore, Maryland (ABD), Miami (ABD) ve Silikon Vadisi (ABD) baÅŸta olmak üzere dünyanın dört bir yanında ofisleri bulunan küresel bir ÅŸirkettir. Transcend stratejik iÅŸ birimlerini bünyesinde barındıran entegre bir ÅŸirket olup; sadece markalı ürünlerini tasarlayıp, geliÅŸtirip üretmez, aynı zamanda kendi cihazlarını pazarlayıp satar. 



Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi (TAITRA) Hakkında
Tayvan Dış Ticareti GeliÅŸtirme Konseyi (TAITRA), Tayvan’ın dünya pazarlarındaki dış ticaret ve rekabet gücünü desteklemek için 1970’te kurulmuÅŸtur. Geçen kırk yıl boyunca TAITRA Tayvan ekonomisinin geliÅŸmesinde kilit rol oynamıştır. Hükümet ve ticari birlikler tarafından ortaklaÅŸa finanse edilen TAITRA, uluslararası iÅŸ çevrelerince Tayvan’a giriÅŸ kapısı olarak görülmektedir. Daha detaylı bilgi için lütfen www.taiwantrade.com.tw adresini ziyaret ediniz.

TAIWAN EXCELLENCE Hakkında
Katma deÄŸer saÄŸlayabilen inovasyon denince akla gelen Taiwan Excellence, inovasyon ve katma deÄŸeri aynı anda bünyesinde barındıran ürünlere verilen en yüksek mükâfattır. Taiwan Excellence ilk defa 1993’te verilmeye baÅŸlanmıştır. Taiwan Excellence’a layık görülenler sadece en devrimci, yüksek kaliteli ve yüksek katma deÄŸerli Tayvan ürünlerini sembolize etmekle kalmazlar; aynı zamanda lider ürünlerin tasarım ve üretiminde katma deÄŸer yaratmak için inovasyonun Tayvan’lılar tarafından nasıl eÅŸsiz bir biçimde kullanılabileceÄŸini kanıtlarlar. Daha detaylı bilgi için lütfen www.taiwanexcellence.org adresini ziyaret

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEÄžE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır