17 Aralık 2013 Salı

Trafik ve Engelliler'e Dikkat Çekmek icin

Türkiye Engelsizler Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi TEKSEM, engellilerin imajını değiştirmek ve eğitime kaynak oluşturmak için yürüttüğü projeler kapsamında bu yıl “Haylaz Kedi Trafikte” adlı oyunu ile emniyet kemerine ve ilk yardım hatalarına  dikkat çekiyor. 

Devlet Tiyatrolarının desteklediği tek Engelliler ekibi olan Türkiye Engelsizler Kültür ve Sanat Eğitim Merkezi (TEKSEM)’in sahnelediği  “Haylaz Kedi Trafikte” adlı oyun, hem çocukların  hem de ailelerin beğenisini kazanacak.
2014 yılının ilk aylarında Anadolu’yu gezecek olan ekip uğrayacağı şehirlerdeki devlet tiyatroları sahneleri’nde ve kültür merkezlerinde  sahne alacak.
Oyun 2014 yılında İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Van Elazığ, Samsun ve Ordu’da sahnelenecek.
Engellilerin imajını değiştirmek ve eğitim imkanı yaratmak
 
TEKSEM, engelli cihazı kullanmak zorunda kalan, maddi imkanı kısıtlı olan öğrenciler için tiyatro oyunlarının destekleyici gelirleriyle cihaz ücretlerini karşılayabilecekleri projeler düzenliyor ve bu tiyatro oyunlarını farklı şehirlerde Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün de desteğiyle sahneliyor.
Gamze Elibol’un Kuruculuğunu yaptığı Engelsiz Sanatçılar Merkezi TEKSEM , 2001 yılından itibaren kendi yazdıkları oyunları sahneye koyan ve engellilerin imajını değiştirmek için her yıl farklı projeler geliştiren bir organizasyon. TEKSEM, 2013 – 2014  yılında, 121 engelli ilköğretim okulu öğrencisine burs vererek engellilerin eğitim seviyesini yükseltmeyi amaçlıyor.
TEKSEM ekibinde Engelliler ve  gönüllülerden oluşan profesyonel tiyatro oyuncuları yer almakta, TEKSEM ekibinde şu isimler yer alıyor: Banu Koçak, Gamze Elibol, Hasan Bilen, Nurgül Açık, Ömer Balbal, Ömer Kavrut, Tara Demircioğlu, Yalçın Döverler. Dans ekibi: Birge Arkaç, Deniz Telek, Seda Ay, Zeynep Beyza Işık. Teknik ve Dekor: Burak Demirtaş, Turgut Yavuz
Her yaşa itap eden oyun, hem güldürüyor hem de düşündürüyor. Çocuklara Engelli abla ve abilerinin neler yapabildiğini göstermek istiyoruz diyen Sanat Yönetmeni ve Kurucu Gamze Elibol: ‘’Çocuklarımıza engelli insanları anlatmıyoruz ama daha sonra büyüdükleri zaman duyarlı gençler olmalarını bekliyoruz. Engelli olmak eksik olmak değil farkındalıklı insan olmak demektir. Ayrıca şunu söylemeliyiz ki  biz engelliler olarak mutluyuz.Şahsım adına dile getirmeliyim ki iyi ki engelli olmuşum dediğim çok nokta var. Biz çocuklarımıza engelli olan insanları doğal bir durum gibi anlatır ve öyle hissettirirsek ileride iyi anne ve babalar yetiştirmiş oluruz.’’
 Gamze Elibol Sözlerine şöyle devam etti: ‘’ İlk yardımı bilmeyen bir toplumuz, kaza mağduru yada yolda baygın yatan birini gördüğümüzde ya doktorluğumuz tutuyor yada görmezden geliyoruz, “Haylaz Kedi Trafikte” adlı oyunda çocuklar ilk yardımın önemini anlarken anne ve babalarını uyaracaklarını düşünüyoruz dedi.
Hem Emniyet kemerine önem veren hem de İlk yardıma dikkat çeken oyun Köy okullarında ücretsiz sergilenmek üzere yola çıkmaya hazırlanıyor
İstanbul da Perdelerini açan oyun  16 Aralık Türkan Saylan Kültür Merkezindeki Açılıştan sonra Turne Programı şöyle devam edecek
20 Ocak Bursa Devlet Tiyatrosu
Şubat ayı boyunca İzmir , Aydın, Denizli,
9 Mart Samsun Devlet Opera ve Bale Sahnesi
10 Mart itibarı ile Trabzon Ordu
Nisan ayı Antalya
Mayıs  ayı Van ve Elazığ

Daha fazla bilgi ve bilet için Devlet Tiyatrolu gişelerine ve www.teksem.net internet adresine müracaat edilebilir. Ayrıca dileyen seyirciler, www.teksem.net sitesi ve www.facebook.com/teksem sayfasından oyunun hangi ilde hangi tarihte oynanacağını öğrenip teksem@gmail.com adresinden biletlerini ayırtabilir ya da adrese teslim olarak alabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır