14 Kasım 2013 Perşembe

Kingston’dan 256-Bit Kriptolu İlk USB 3.0 Bellek!

Kingston Digital, verilere koruma sağlayacak güvenli yeni USB flash belleğinin satışına başladı
  • Hem hesaplı hem de kurumsal seviyedeki güvenliğiyle verilerinizi korur
  • Donanım tabanlı 256-bit kriptolamaya sahip USB 3.0 performansındaki ilk USB bellek
·         DataTraveler Vault – Privacy 3.0 USB flash belleği tercihe bağlı olarak ESET’in Ödüllü proaktif antivirüs korumasıyla geliyor

Dünyanın lider bağımsız bellek üreticisi Kingston Technology’nin USB bellek üreten şirketi Kingston Digital, kriptolu güvenlik sunan USB belleği DataTraveler Vault Privacy 3.0’ı (DTVP) ve uygun fiyatı, antivirüs desteğiyle kurum ile son kullanıcılar için daha fazla güvenlik sunan DataTraveler Vault Privacy 3.0 Anti-Virus’u duyurdu. Gizli bilgileri korumak için %100 donanım tabanlı kriptolamaya sahip DTVP 3.0 bilgilerinizi yüksek bir standartta korurken, ESET tarafından geliştirilen ClevX DriveSecurity™ anti-virüs korumasıyla birlikte sunulan DTVP 3.0 Anti-Virus modeli ise her türlü kötü amaçlı yazılımdan sizi koruyor. ESET’in ödüllü NOD 32® teknolojisinden faydalanan anti-virüs motoru, her kullanımında koruma sağlıyor.
Günümüzde mobilitenin artmasıyla her geçen gün hem kurumsal hem de kişisel açıdan bilgi güvenliği odağında riskler çoğalıyor. Bu noktada özellikle kurumların, çalışanlarına eğitim vermesi ve güvenlik politikalarını belirlemesi kritik önem taşıyor. Böylece hassas veriler, yetkisiz şahıslar ya da siber suçlular tarafından kolay kolay ele geçirilemeyecektir. Kingston’ın DataTraveler®Vault Privacy 3.0 USB belleği, CBC ve ECB modlarından daha güçlü koruma sunan, XTS blok yonga modu kullanan donanım tabanlı 256-bit AES kriptolaması ile uygun bütçeyle kurumsal alanda etkin koruma sağlıyor.
DTVP 3.0, tercihe bağlı olarak casus yazılımlara, Trojan’lara, solucanlara, Rootkit’lere, reklam amaçlı yazılımlara ve diğer tüm İnternet kaynaklı tehditlere karşı koruma sağlayan ESET/ClevX’in geliştirdiği kullanımı kolay (yükleme gerektirmeyen) antivirüs korumasıyla geliyor. Beş yıllık ön lisans anlaşmasıyla gelen ESET NOD 32 antivirüs motoru, tehlikelere karşı kullanıcıları anında uyarıyor.
ESET’in Yetkili Satış ve Pazarlama Sorumlusu Ignacio Sbampato, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “ESET olarak, bellek pazarının liderlerinden biri ile çalışmaktan gurur duyuyoruz. Kingston’ın güvenli USB belleği, ClevX DriveSecurity ile veri korumasına güç katıyor. ESET teknolojisinin önümüzdeki günlerde Kingston’a ve PC kullanıcılarına fayda sağlayacağına eminiz.”
Bugüne kadar USB belleklerin kaybolması ya da çalınması yüzünden meydana gelen devasa güvenlik açıklarına dair dünyada pek çok örnek bulunuyor. Bu olaylardan dolayı en çok tanınanStuxnet solucanı ve Flame virüsü, günümüzde hala adından söz ettiriyor. Örneğin:

·         Birleşik Krallık’ta, bir polis memurunun içerisinde ciddi suçlarla bağlantılı 1000’den fazla kişinin bilgilerinin yer aldığı USB’yi eve götürmesinden sonra Bilgi Heyeti Bürosu, Büyük Manchester Polis Departmanı’nı 150,000£’le cezalandırdı. USB bellek, polis memurunun evi soyulduğu sırada çalınmıştı ve cihaz ne kriptoluydu ne de şifre korumalıydı.

·          Hindistan’da, Hint Deniz Kuvvetleri’ne bağlı Doğu Deniz Kuvvetleri, yüksek güvenlik önlemlerine rağmen ciddi birihlal ile sarsıldı. Bir kullanıcı,  içerisindeki gizli dosyada saklanmış bilgi toplamak amaçlı casus yazılım barındıran bir USB belleği, Deniz Kuvvetleri ana bilgisayarına taktı. Bilgisayarın içerisinde ülkenin ilk nükleer füze denizaltısının açık sulardaki talimlerine ilişkin gizli belgeler de yer alıyordu. USB’nin takıldığı bilgisayarın İnternet erişimi olduğundan, bu bilgiler istenmeden başka ülkelerle paylaşılmış olabilir.

·         ABD’de, Kuzey Carolina’nın sağlık programlama sisteminin faturalanmasıyla ilgili sorumlu olan kişi, ülke çapındaki 50.000’den fazla kişinin isim/soy isim, sosyal güvenlik numarası, adres ve doğum tarihi gibi kişisel bilgilerinin yer aldığı kriptosuz USB sürücüsünü kaybetti.

Kingston’ın Güvenli USB İşletme Yöneticisi Andrew Ewing, konuyla ilgili şunları söyledi: “Pek çok kurumsal firma, gizli bilgilerini korumak adına güvenlik ve koruma konusunda işini oldukça ciddiye alır ancak yine de bir şekilde başarısız olabilirler ya da gerekli güvenlik politikaları izlemeyebilirler. DTVP 3.0’ın güvenlik özellikleri ve opsiyonlu olarak gelen ESET’in en iyi çözümleri sunan antivirüs korumasıyla, kurumlar gizli verilerini güvenle koruyabilecekler. Kingston ayrıca hızlı USB 3.0 teknolojisini kullanarak ve kontrolör dizaynıyla güvenlik prosedürlerinin kalifikasyon ile sertifikasyonu gerekmeksizin NAND’ın değiştirilebilir olmasını sağlayarak, kurumların geleceğe yönelik yatırımlarına yardım ediyor.”
Daha fazla bilgi için www.kingston.com sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Kingston DataTraveler Vault Privacy 3.0 ve DataTraveler Vault Privacy Anti-Virus
Özellikleri:
  • Yalnızca Okuma Modu: Seçildiği zaman, dosyaların üstüne yazma yapılamaz. Yalnızca okunabilir. Böylece potansiyel kötü amaçlı yazılımlara erişim şansı verilmez.
  • Zorunlu Şifreli Koruma: İzinsiz erişimi engellemek için kullanıcı tarafından kurulan parola.
  • Güvenli: 10 başarısız giriş denemesinden sonra sürücü kilitlenir ve formatlanır.
  • Kullanımı Kolay: Yönetici hakları ya da uygulama yükleme gerektirmez.
  • Özelleştirilebilir3: Ön yüklenebilen içerik, şifre uzunluğu, maksimum şifre giriş hakkı belirleyebilme ve dahili/harici numaralandırma.
  • Co-Logo İçin Uygun3
  • TAA Uyumlu
  • Kurumsal Seviyede Güvenlik: Depolanan verilerin %100’ü, XTS modundaki donanım tabanlı 256-bit Gelişmiş Kriptolama Standardı (AES) ile korunur.
  • Dayanıklı Tasarım: Alüminyum kasası ile verileri, suya karşı korur2.
·         USB 3.0: USB 3.0 performansı ve geriye yönelik USB 2.0 ile uyumu.
  • Kapasiteler: 4GB, 8GB, 16GB, 32GB, 64GB
  • Hız1: USB 3.0: 
    • 4GB: 80MB/s okuma, 12MB/s yazma
    • 8GB, 16GB: 165MB/s okuma, 22MB/s yazma
    • 32GB: 250MB/s okuma, 40MB/s yazma
    • 64GB: 250MB/s okuma, 85MB/s yazma
USB 2.0:
    • 4GB: 30MB/s okuma, 12MB/s yazma
    • 8GB–64GB: 30MB/s okuma, 20MB/s yazma
  • Ebatlar: 77,9mm x 22mm x 12,05mm
  • İşlem Sıcaklığı: 0°C ila 60°C
  • Depolama Sıcaklığı: -20°C ila 85°C
  • Garanti: 5 yıl garantilidir.
1 Hız, sunucunun donanım, yazılım ve kullanımına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
2
 1,2 metreye kadar; IEC 60529 IPX8 standardına uygundur. Ürün kullanım öncesi mutlaka temizlenmiş ve kuru olmalıdır.
3 Minimum adet gereklidir. Fabrika çıkışlıdır.
Kingston DataTraveler Vault Privacy 3.0
Parça NumarasıKapasite ve İsim
DTVP30/4GB4GB DataTraveler Vault Privacy 3.0 USB Flash Drive
DTVP30/8GB8GB DataTraveler Vault Privacy 3.0 USB Flash Drive
DTVP30/16GB16GB DataTraveler Vault Privacy 3.0 USB Flash Drive
DTVP30/32GB32GB DataTraveler Vault Privacy 3.0 USB Flash Drive
DTVP30/64GB64GB DataTraveler Vault Privacy 3.0 USB Flash Drive





İşletim Sistemi Standart/Anti-VirusUSB 3.0USB 2.0
Windows® 8EvetEvet
Windows® 7 (SP1)EvetEvet
Windows Vista® (SP2)EvetEvet
Windows XP (SP3)EvetEvet
Linux v. 2.6.x+EvetEvet
Mac OS X v. 10.5.x+EvetEvet





Kingston DataTraveler Vault Privacy 3.0 Anti-Virus
Parça NumarasıKapasite ve İsim
DTVP30AV/4GB4GB  DataTraveler Vault Privacy 3.0 USB Flash Drive
DTVP30AV/8GB8GB  DataTraveler Vault Privacy 3.0 USB Flash Drive
DTVP30AV/16GB16GB DataTraveler Vault Privacy 3.0 USB Flash Drive
DTVP30AV/32GB32GB DataTraveler Vault Privacy 3.0 USB Flash Drive
DTVP30AV/64GB64GB DataTraveler Vault Privacy 3.0 USB Flash Drive

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır