14 Mayıs 2013 Salı

iNTERNETi GELişTİRME VE iNiSiYATiF


İnternet Geliştirme Kurulu ev sahipliğinde,
 08 Mayıs 2013 Çarşamba günü Divan İstanbul City Hotel’de Blog yazarlarının katılımıyla ulusal siber güvenlik çalışmalarına blog yazarlarının yapabileceği katkıların ele alındığı bir toplantı düzenlendi. Bu  ve bundan önce yapılmış toplantılar neticesinde siber güvenlik alanında çalışmalar yapmak amacıyla İnternet Geliştirme Kurulu çatısı altında sektör temsilcilerinin katılım sağlayacağı, ‘‘Siber Güvenlik İnisiyatifi’’oluşturulması kararı alındı. Siber Güvenlik İnisiyatifi; vatandaş ve küçük işletmeleri siber güvenlik konusunda bilinçlendirme, farkındalık oluşturma, koruma tedbirlerini oluşturma ve anlatma, pozitif içerik üretimi, veri merkezlerinin ISS’lerin minimum güvenlik kriterlerini belirleme, sektörel risk analizi, siber güvenlik standartlarını belirleme, raporlar ve kılavuzlar yayınlama gibi konularda çalışmalar yapacak. “Bilindiği üzere Ulusal Siber Güvenlik Çalışmalarının Yürütülmesi, Yönetilmesi ve
Koordinasyonuna İlişkin Karar 20 Ekim 2012 tarih ve 28447 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş, söz konusu Karar ile Siber Güvenlik Kurulu kurulmuş ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının görev ve yetkileri belirlenmiştir. Bakanlar Kurulu Kararıyla ulusal siber güvenliğin sağlanmasına ilişkin politika, strateji ve eylem planlarını hazırlama görevleri Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına verilmiştir.”  Oluşturulan Siber Güvenlik İnisiyatifi; çalışmalarını Siber Güvenlik Kurulu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına sunacak.
Bu toplantıya blog yazarı olarak bende katıldım.
İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı; Serhat ÖZEREN'in konuşmaları umut ve güven vericiydi..
Hatta , ''bana göre hackerlarda (bir şekilde görüşlerini bizle paylaşabilseydi iyi olurdu ( adli ve diğer güvenlik süreçleri bizim dışımızda, biz karışmayız)'' diyerek olaya yaklaşımını göstermesi ilginç anlardan biriydi..
İnternet aleminde ki sorunları
 Güvenlik, 
İçerik kopyalama yani telif hakları,
zararlı içeriğin yanında
 internet bağımlısı olma
şeklinde sıralayabiliriz.
Bunlar için;
bilgilendirme ve  bilinçlendirme yapılmalı, 
adli sürecin hızlı (ve gerçekten adil olması ),
bütün bilgi ve yetkilerin abartılmadan, görüşlerin yasal ancak sansürsüzce ifade edilmesini
 sağlayacak şekilde geliştirmek ve uygulamak lazım..
Bilinçlendirmek için ilgi çekici reklamların olabileceği gibi 
 özellikle çocuklarımızın  konuyu çok iyi  kavramaları için yarışma gibi etkinlikler düzenlenmeli onların düzeyinde ve geniş katılımlarıyla etkinlikler sürdürülmelidir diye düşünüyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır