23 Mart 2013 Cumartesi

OTOMOBiL ETKİNLiĞi

Türkiye’nin en aktif Bilim ve Teknoloji kulübü olan Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Teknolojileri Kulübü; 2011’de birincisini düzenlediği Otomotiv Teknolojileri Etkinliği’nin bu sene üçüncüsü olan OTEK13' ile 26-27 Mart’ta Otomotiv Sanayi Üniversite işbirliği adına yeniden damga vurmak için geliyor.

İki yıldır Yıldız’ı Türkiye Otomotiv Sanayi ile üniversite işbirliğinin merkezi olmasını sağlayan OTEK, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ve Makine Fakültesi Dekanlığı’nın desteğiyle bu sene de geleceğin mühendislerine Otomotiv Teknolojilerinin rotası hakkında vizyon kazandırmayı hedefliyor.

Önceki senelerde alanında öncü birçok firmanın katıldığı etkinliğe bu sene de Ford Otosan, TOFAŞ, Yonca Onuk, Otokar, Bosch gibi bir çok büyük firma katılım gösterecek.

Türkiye çapında yaklaşık 40 üniversitenin katılımıyla gerçekleşecek olan etkinlik üç kısımdan oluşacaktır.Etkinliğin ilk kısmı oditoryum salonunda, alanında söz sahibi firmaların seminerleriyle gerçekleşecek. İkinci kısımda ise firmaların katılımcılarla birebir iletişim kurabileceği stantlar bulunuyor. Son kısım, içinde yerli üretim araçların yanında teknolojisiyle ön planda bulunan birçok araç ve sistemin sergileneceği araç sergi çadırından oluşuyor.

Ayrıca 2012 BOTEK13 Twitter Sayfasıayan Pilotlar Şampiyonu Simin Bıçakcıoğlu, Mustafa Mert Kazanç ve Drift Akademi ekibi katılımcılarla buluşacak.

Bu yıl sergi çadırında Onuk Sazan LM, Derindere Motorlu Araçlar'ın geliştirdiği elektrikli otomobil, Türkar 4x4,Volkicar, Evo 8, Tezeller ve Anadol modelleri bulunacak.

Bu yıl OTEK’te ayrıca Makine Teknolojileri Kulübü YTU Racing Ekibinin, Institution of Mechanical Engineers (IMechE) tarafından organize edilen Formula Student Yarışlarına hazırladığı aracın lansmanı yapılacak.

Dünyanın önde gelen üniversiteleri başlıca olmak üzere; her yıl ortalama 34 ülke, 130’u aşkın araç ve 222 takımın katıldığı yarışlara bu sene Türkiye’nin adını her alanda duyurmak isteyen YTU Racing ekibi, Mart başında imalatı bitecek olan aracıyla Temmuz ayında İngiltere Silverstone’da yarışlara katılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır