11 Ocak 2013 Cuma

Enerji Verimliliği temalı öykü, resim ve proje yarışması ödülleri verildi

Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenen UEVF 2013 – 4. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’nın açılış gününde enerji verimliliği üzerine ilköğretim düzeyindeki öykü ve resim yarışmasında dereceye girenlere ve projeler geliştiren ortaöğretim öğrencilerine ödülleri düzenlenen törenle verildi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliği ile gerçekleştirilen “Ortaöğretim Öğrencileri Arası Enerji Verimliliği Konulu Proje Yarışması”nda dereceye giren öğrencilere ödülleri, UEVF 2013 - 4. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’nda düzenlenen ödül töreninde verildi.  Ödülleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve TBMM Sanayi, Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mahmut Mücahit Fındıklı tarafından takdim edildi.

Ayrıca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile gerçekleşen “İlköğretim Öğrencileri Arası Resim ve Öykü Yarışması”nda dereceye giren öğrenciler de ödüllerini aldı.


Ödüller İzmir, Tekirdağ ve İstanbul’a gitti

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu ile Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Ortaöğretim Öğrencileri Arası Enerji Verimliliği Proje Yarışması’nda, Soğutma Sistemlerinde Kayıp Enerjinin Kullanımı isimli projesiyle İzmir Çınarlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi - Denizcilik Meslek Lisesi öğrencileri birinci, Klima Sistemlerinde Drenaj Suyunun Verime Etkisi İsimli proje ile İzmir Özel Yamanlar Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri ikinci olurken, Mikrodenetleyici Kontrollü Şehir Aydınlatmasında Enerji Tasarrufu projesiyle Tekirdağ Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi üçüncü oldu. İstanbul Haydarpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Tek Tuşla Enerji Tasarruf Sistemi, İzmir Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ise Enerji Deposu isimli projesiyle mansiyon ödülü aldılar.
Öykü ve resim yarışması sonuçları
Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen öykü yarışmasında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Evliya Çelebi Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Toprak Rohat Yalçın birinci, Bursa Özel Final Ortaokulu 7. sınıf öğrencisiBuket Muştucu ikinci ve Malatya Özel Doğa Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Dilruba Nilhan Kutlu üçüncü oldu.
Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim yarışmasında ise Zonguldak Bilim ve Sanat Merkezi’nden yarışmaya katılan 4. sınıf öğrencisi Janset Esen birinci, Tekirdağ Safiye Osman Çeliker Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Emre Demir ikinci, İzmir MEV Koleji Özel Güzelbahçe İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Miray Yılancı ise üçüncü oldu.
Amaç gençlerde bilinç artırmak

Her yıl düzenlenen Enerji Verimliliği Proje Yarışması, gençleri özellikle, konut, sanayi, ulaşım ve tarım sektörlerinde, enerjinin verimli kullanılması konusunda bilinçlendirmeyi amaçlamaktadır. Öğrencilerin hazırladığı projelerde sektörlerin ihtiyaçlarına yönelik olarak, enerjinin verimli kullanılmasına, enerji tasarrufuna, enerji tasarrufunun çevreyle ilişkisi; etkilerine ve Türkiye ekonomisine ülke çapında katkıda bulunabilecek, uygulanabilir olması kriterlerine göre değerlendiriliyor.
İlköğretim seviyesinde gerçekleştirilen resim ve öykü yarışması ise ETKB ile MEB işbirliğinde düzenlenerek, enerjinin tasarruflu kullanılması gerekliliği gelişim dönemindeki çocuklara da aşılanması hedefleniyor.
Yarışma ödülleri

Resim ve öykü yarışmasında dereceye birinciye dizüstü bilgisayar ve 500 TL para ödülü, ikinciye dizüstü bilgisayar ve 400 TL para ödülü, üçüncüye ise dizüstü bilgisayar ve 300 TL para ödülü verildi. TÜBİTAK yarışmasında birinci 1.000 TL, ikinci 800 TL üçüncü ise 600 TL ödül kazanırken mansiyon derecesine ise 500 TL ödül verildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır