5 Aralık 2012 Çarşamba

Macera, doğa ve dağ tutkunu yönetmenler kamera başına

3. Doğa Filmleri Yarışması başvuruları başladı
 Macera, doğa ve dağ tutkunu yönetmenler kamera başına
 Dağ Kültürü Derneği tarafından National Geographic Türkiye’nin desteği ve Mineral Event organizasyonuyla düzenlenen 3. Doğa Filmleri Yarışması için başvurular başladı. Yarışma için başvurular “Ulusal”, “Üniversiteliler” ve “Kurumsal” başlıklı üç farklı kategoride yapılacak. Yarışmaya son katılım tarihi ise 11 Ocak 2013. Dereceye giren filmler, İstanbul’da 7 yıldır düzenlenen 8. Dağ Filmleri Festivali kapsamında gösterilecek.

Festivale 11 bin seyirci katıldı
 Dağ Filmleri Festivali Koordinatörü Murat Yılmaz, festivalin İstanbul il sınırları dışına çıkarak İzmir ve Ankara’da büyük bir ilgi gördüğünü belirterek, “Yedi yılı aşkındır devam eden çabamızın olumlu sonuçlarını almaya başladık. Geçtiğimiz yıl 11 bine yakın izleyiciyi salonlarımızda ağırladık. Bu artan ilginin bu yıl film yarışmasında da yaşanmasını arzu ediyoruz. Amacımız doğa filmi yapımını özendirmek, bu alandaki gelişime katkıda bulunmak ve doğa filmleri hafızasını oluşturabilmek” dedi. Festivalin jüri üyeleri ve yarışma ödülleri ise kısa bir süre içinde duyurulacak.

Son başvuru 11 Ocak 2013
Macera ve adrenalin tutkunlarının festivali olan Dağ Filmleri Festivali’nde yer almak için kıyasıya mücadele edecek olan yönetmen ve ekipler 3. Doğa Filmleri Yarışması’na katılım şartlarını öğrenmek için www.dogafilmleriyarismasi.com adresini ziyaret edebilirler. Yarışmaya son başvuru tarihi 11 Ocak 2013, finale kalan eserlerin yarışma sitesi üzerinden duyurum tarihi ise 3 Şubat 2013 olarak açıklandı.




DAĞ FİLMLERİ FESTİVALİ: Her yıl izleyicilerine dünyanın en iyi film ve belgesellerini sunan festival, bunların yanı sıra festival süresince fotoğraf ve kitap sergilerine, seminerlere ve alanında dünyaca tanınan konuşmacıların katıldığı söyleşilere de ev sahipliği yaparak Türkiye’de Doğa Kültürü alanındaki çok önemli bir boşluğu doldurmaya gayret ediyor. www.dagfilmfest.org


DAĞ KÜLTÜRÜ DERNEĞİ, dağ ve doğa eksenli kültür ve sanat hayatını zenginleştirmek ve bu alanlarda yapılan çalışmalara destek vermek amacıyla Eylül 2009 ‘ da kuruldu. Aralık 2009’da Fransa’da Türkiye mevsimi etkinlikleri kapsamında Autrans dağ ve macera filmleri festivaline katılarak etkinlikler düzenledi.
Dernek çalışma alanındaki, kültür ve sanat üretiminin arttırılarak bu alanda toplumsal hafızanın oluşturulmasına yönelik arşiv çalışmaları ve organizasyonlar düzenleyecek. DKD, Dağ filmleri festivalinin yanısıra “Doğa Kütüphanesi”, film ve fotoğraf atölyeleri gibi etkinliklerle tüm doğaseverleri buluşturacak bir paylaşım ortamı yaratmayı ve kültür hayatımızda önemli bir boşluğu doldurmayı hedefliyor. www.dkd.org.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır