29 Ocak 2012 Pazar

ÇAVDAR EKMEĞi

Ekmek, gıda olarak belkide en çok tüketilen ürün. 
Nedense en sağlıksız olan tipi; sadece beyaz un kısmından imal ediliyor ve en çok onu tüketiyoruz.Bir kaç aydır bizim bakkalda normal  ve kepekli ekmekle beraber çavdar ekmeği satılıyor. Arada bir alırken şimdilerde en az günde 1 çavda r ekmeği alıyorum. Hem daha faydalı hemde kepekli gibi  sıkıcı ve yavan değil.Şeker, kalp, damar, anemi ve her yaş grubu için faydalı olan çavdar ekmeğinde kalsiyum,  lif ve demirde bunuyor.Ve bilgilere göre tahıllar içinde en koyu renkli, en çok çözünür diyet lifi içeren ve doyurucu olanı Çavdar.Kolesterol seviyesinde  çok etkili.
En düşük glisemik indeks değerine sahip bir ekmek türü.
Uzun sürede tokluk hissi veriyor. Tavsiye derim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır