4 Mayıs 2009 Pazartesi

EN İYİ BLOG VEYA BLOGLAR (2009)

  • Geçtiğimiz günlerde ilki 2008 yılında gerçekleştirilen en iyi blog yarışması sonuçlandı.Blogların listesi aşağıda.
  • Fakat bloglar artık hayatımızın her alanında; iş, aş, ev, eş/aşk....Kısaca BLOGDAN AL HABERİ!!!
  • EN İYİ 10
  • Aile / aliozdil.blogspot.com
  • Hobi / geziyorum.net
  • Haber Gündem / yazburaya.com
  • Kadın / devletsah.com
  • Spor / footballiswar.com
  • Teknoloji / yakuter.com
  • Topluluk / fasulyeden.com
  • Kültür Sanat / maddebagimlisi.com
  • Kişisel / yicit.com
  • Yemek / tarifiyemek.com
  • DİĞER KATEGORİLERİN EN İYİLERİ
  • 1. Live Space Blogları / http://gamzetuysuz.spaces.live.com/ Gamze Tüysüz
  • 2. Otomobil / www.carluvr.com / Yalçın Pembecioğlu
  • 3. İş Dünyası / www.chatterboxtr.com/ Afşın Avcı
  • 4. Reklam & Pazarlama www.hergunkampanya.com/ Ahmet Hakan Göral

MAHMUT MUSTAFA ÖZDİL/ ALİOZDİLBLOGSPOT.COM

Oğlu için günlük tuttu33 yaşında, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde araştırma görevlisi. Oğlu Ali’nin doğumu yaklaştıkça, eşi Tuba’nın hamileliği sırasında elinden bir şey gelmemesinden rahatsız oluyor, baba olarak kendini sürecin çok dışında hissediyordu. Ali’nin doğumundan iki gün evvel blogunu açtı. Sitenin alt başlığı “Ali Baba ve Kırk Haramiler”. Hayatı boyunca üç günden uzun günlük tutamamış bir insan olarak gösterdiği sebata hayret ediyor.

EMRE TOK/ GEZİYORUM.NET

Bisikletle seyahati anlatıyor34 yaşında, endüstri mühendisi. 2005’te açtığı blog bisikletle seyahat hakkında. Türkiye’de ve yurtdışında bisikletle binlerce kilometre kat etti. Engellilerin trafikte yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek için bisikletle Türkiye’yi gezerek sunumlar yaptı. Sitesindeki ‘Engelleri Aşmak’ projesi de onlara yönelik. Haftada 2-3 yazı, senede 150-200 içerik giriyor. Yazıyı fotoğrafla destekliyor. Ayda 15-20 bin ziyaretçi ağırlıyor.

MELİH ANDIÇ/ YAZBURAYA.COM

Ucundan kıyısından gündem yorumları25 yaşında bir matematik öğrencisi.’de yaşıyor. Blogunu bir yıl önce açtı. Gündemi sık takip eden ve yorumlayan biri olduğu için, bu blog internetteki kalem kağıdı oldu. Gündemde ne varsa ucundan kıyısından yazıp çiziyor. Kimi zaman bir polemik, bir haber ya da filmi üzerine kalem oynatıyor. Sitenin logosunu profesyonel moda tasarımcısı Nurgül Güner oluşturdu. Onun dışındaki her şeyle kendisi ilgileniyor. Her gün içeriğini güncelliyor. 1000 civarında sabit okur, günlük 8000 kadar da giriş var.

DEVLETŞAH ALANLIOĞLU ÖZCAN/ DEVLETSAH.COM

Ayda 250 bin ziyaretçi33 yaşında, çevre mühendisi. 2004’te açtığı blogundan başka aylık interaktif yemek dergisi “Yemek.Name”nin de sahibi. Sitesinin hikayesi eşinin tiramusu istemesiyle başladı. Yemek tariflerini hep kaybediyordu. Kocası ona sürpriz bir blog hazırladı. Sitesinde yaptığı yemekleri, gittiği yerleri, okuduğu kitapları ve dinlediği müzikleri paylaşıyor. İlk videolu ve podcast sesli yemek tariflerini o yayınladı. Ayda 250 bin ziyaretçisi var. 5 bin kişi de haber grubuna üye.

FIRAT TOPAL/WWW.FOOTBALLİSWAR.COM

Uçan Hollandalı 28 yaşında. Finans sektöründe çalıştıktan sonra 2007’de Hollanda’da yerleşti. Türkiye’de olumsuz bir yöne gittiğini düşünerek alternatif bir spor medyası yaratmak istedi, Flying Dutchman’ı (Uçan Hollandalı) kurdu. Blog yazıları yüzde 70 futbol, kalanı diğer spor, müzik, sinema, edebiyat ve günlük hayattan oluşuyor. 11 kişilik bir yazar kadrosu var. Siteyi her gün, hatta 2 saatte bir güncelliyor. Ortalama 2500 ziyaretçi, konu başına da 10-15 yorum alıyor.

ERHAN YAKUT/ YAKUTER.COM

Okur yorumları yönlendiriyor Elektrik-elektronik bölümü mezunu, internet projelerinde çalışıyor. Blogunu denemelerini yayınlamak için 2006’da kurdu. İçeriği web tasarım ve programlama makalelerinden oluşuyor. Yazdığı makaleler okur yorumlarıyla pişiyor. Sitenin tasarımını profesyoneller yapıyor. Ziyaretçi sayısı günde 1500 kişi, 1250 kişi de RSS teknolojisi yoluyla her an yazılardan haberdar oluyor. Sitede 4000’den fazla yorum var.

REŞAT ÖZDEMİR/ FASULYEDEN.COM

Okurlarla yüz yüze görüşüyor25 yaşında bir bankacı. Fikir üniversite kantininde takılan dört arkadaştan çıktı ve Temmuz 2004’te siteye dönüştü. Politika, sanat, medya, futbol, tribün, müzik, hayat, toplum ve edebiyat hakkında yazıyorlar. “Olması gerektiği gibi olmayan her şeye dair ahkam kesme arzusu olan” 30’u aşkın yazarları var. Yaklaşık 200 okuyucuyla yüz yüze görüşüyorlar. Günde 2 -3 yazı girdikleri oluyor. Günde yaklaşık 500-800 arası ziyaretçileri var.

DENİZ TAN/ MADDEBAGİMLİSİ.COM

Her şey madde maddeKoç Üniversitesi’nde ekonomi okumuş bir reklam yazarı. 2008’de televizyonda geri sayımdan esinlenerek blog açtı. Blogunun adı masum: Her şeyi madde madde yazdıkları ve esprili bir tarzları olduğu için bu ismi seçtiler. İçerikte hiçbir sınırlama yok. Tek sınırlama her şeyin maddelenerek geri sayım mantığında yazılması ve “en” ile başlaması. Blogun yazarları Aslı Topçu, Fırat Yıldız, Zeynep Kaytancı, Kasım Zorlu, Ebru Baranseli ve Tolga Sirkeci. Her hafta bir-iki yazı girmeye çalışıyor, ziyaretçi sayısı 300-500 kişi civarında.

YİĞİT KALAFATOĞLU/ YİCİT.COM

Kafası attıkça yazıyor 24 yaşında, master yapıyor. Blog açmaya üniversite öğrencisiyken karar verdi. Yazdığı yazıları bir platformda yayınlamak için 2005 yılında blogunu açtı. İçerik reklam ve medya ağırlıklı ama politika, sanat, spor ve kafasının attığı her konuda yazıyor. Teknik altyapı sorunlarını Uluç Aydın ile çözüyor. Sitenin tasarımı ona ait. Haftada 1-2 kez yazı yazmaya çalışıyor. Hedeflediği günlük ortalama 300-400 ziyaretçi sayısına ulaştı.

UĞUR SAMSA/ TARİFİYEMEK.COM

Annesinin yemeklerini yayınlıyor Ege Üniversitesi Bilgisayar Öğretmenliği mezunu. Bugüne kadar birçok blog yarattı. Ödül alan bu blogunda annesinin yemek tariflerini yayınlıyor, kullanıcıların tariflerine de yer veriyor. 12.000’den fazla abonesine her sabah yeni bir tarif yolluyor. Fotoğrafları çekiyor. Tasarımla BlogDestek ekibi ilgileniyor. Her gün bir tarif eklediği sitesi şimdiye dek 1 milyon kişi tarafından ziyaret edildi. Her tarife 50 civarında yorum yazılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır